woensdag 5 september 2012

Review The Game



Review The Game

The Game  was verdeeld over twee dagen. Zelf moest ik er in het begin even aan wennen, maar het was een leerzaam actief spel, waarbij (eigen) kennis en inzicht wel zo handig waren. De vragen die je via mentimeter kan stellen, kun je individueel of in kleine groepjes laten beantwoorden, waarna je over de gegeven antwoorden kon discussiëren.  Echter moet dit wel via internet, waardoor je snel afgeleid kan zijn. Het spel komt dan echt tot z’n recht als je dit met drie- of viertal speelt. Het is hierbij belangrijk dat er kennis wordt uitgewisseld, zodat iedereen meer inzicht krijgt in een bepaald onderdeel/onderwerp van het spel. Samenwerken is hierbij dus ook van belang.

Het is goed inzetbaar als energizer en zet aan tot denken. Het leuke was, dat Raoel en ik de achterkant lazen om een woordweb te maken, dit bleek echter het antwoord te zijn. Hierna kreeg het volgende tweetal het woordweb om het aan te vullen, daarna werd het kort maar krachtig klassikaal besproken.

Op dag twee hebben we een poster en een moodweb aangemaakt over ons adviesbureau Wijs door de Tijd. http://wijsbijdetijd.jouwweb.nl/  
Het is zeker een aanrader met een toegevoegde waarden bij een (PABO)les.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten